Arena Atletiek

Nieuws

Trainersbericht ARENA loop- en wandelgroepen volwassenen april 2018

Agenda

  • GEEN TRAINING op 1e paasdag 1-4
  • GEEN TRAINING op 2e paasdag 2-4         nb: wel: extra Sportief wandelen, zie hieronder
  • SW EXTRA : 2e paasdag gaan we een prachtige route door het Renkums beekdal lopen van 17 km. Na ongeveer 1,5 uur hebben we een koffiepauze. We vertrekken om 9.00 uur vanaf de sporthal ’t Gastland in Rhenen. De route is erg mooi en heel afwisselend met weinig echte heuvels
  • GEEN TRAINING op woensdag18 april Algemene ledenvergadering
  • SW op de2e vrijdagochtend van de maand =13 april, 9.00 uur, @ Kwintelooyen
  • SW op2e zondagochtend van de maand=8 april, 9.00 [email protected] Kwintelooyen
  • SW standaard woensdagavond 19.15 uur @ Gastland,overige zondagochtenden 9.00 uur @PW III. Deze trainingen duren ongeveer 90 minuten.Zolang de paddentrek aan de gang is gaan we de woensdagavondstartplek nog niet wijzigen.
  • Beginnerscursus start donderdag 5 april

Beginnerscursus: “Eerst bewegen en dan belasten”
Ook voor herintreders ! Ook voor beginnende Sportief Wandelaars.
Donderdag 5 april start de beginnerscursus.  Komende dagen dus graag nog bekenden en buren informeren over deze cursus.  Ben je herintreder, doe dan ook vanaf het begin mee. Wacht niet met als motto: ‘ik ben al veel verder dan die beginners, ik begin wel over een maandje. Veel herintreders die later komen, haken even snel weer af. Reden is vaak toch een te groot verschil tussen niets /weinig doen en lopen en een te volle agenda. Lopen moet je echt zelf doen, plan het in. Doe mee vanaf het begin. Dan ben je na afloop van een training ook minder moe en kun je na de training nog een heleboel blijven doen.
We bieden de hardlopers ook aan om op zondagochtend mee te wandelen.  Dat betekent dus een groepje beginnende Sportief Wandelaars die op rustig tempo een uurtje wandelen en al vrij vlot gaan overstappen naar de reguliere groep die 1,5 uur op tempo wandelt.  (dat start op zondag  15 april , Plantage Willem III 9.00 uur!). Op de woensdagen kunnen de niet hardlopers dan ook gaan SportiefWandelen.  Dat is niet een echte beginnerscursus voor SW maar we passen  tempo en tijdsduur wel 2 keer per week  aan de mogelijkheden aan.
Belangrijkste voor herintreders én Sportief wandelaars:  ga bewegen, niet 1x per week maar minimaal 2x, liefst 3x per week.

Schoenen
In het voorgaand trainersbericht stond iets over schoenen nakijken en noodzakelijke stabiliteit nu we het bos weer ingaan.  Op dat gebied heeft onze sponsor een nieuw ‘diagnose’ apparaat. In de proefloopbaan is nu ook een drukplaat opgenomen waar je, op tempo, de verplaatsing van de druklijn op je voetafdruk kunt volgen. Een dynamisch beeld van hoe de grootste krachten zich over de zool verplaatsen. Bij de meesten van hiel-buitenkant naar grote teen. PK kan dus nu je voetafwikkeling zien en daardoor beter een schoen adviseren. Ze meten dus de combinatie voet met schoen.  Ze kijken nu dus ook naar stabiliteit van de schoen/voet combinatie gedurende de gehele afwikkeling.
Dat kan dus hardlopend, maar is ook voor wandelaars.  En juist ook voor mensen met ‘moeilijke’ voeten. Denk ook aan diabetespatiënten die vaak last hebben van beknelling in de voorvoet.

                Cuneraloop
Zijn jullie al teams aan het vormen voor de 4x 5 km? Het duurt nog even, maar samen trainen met een gezamenlijk doel geeft extra plezier. Zeg nou niet dat je die dag al vrijwilliger bent.  Tijdens die dag kun je naast je vrijwilligerswerk best wel een half uur (?) gemist worden om een stukje hard te lopen.

Klachtenprocedure en protocol SVS
Arena heeft sinds 2016 een klachtenprocedure en protocol SVS. SVS staat voor Sociaal Veilige Sportomgeving. Via de Arena site is dit document onder het tabblad ‘contacten’ te downloaden.  Het is goed om te weten dat Arena dit geformaliseerd heeft. Er is de afgelopen jaren, gelukkig, geen gebruik van gemaakt.  Weet ook dat iedereen die gedrag van anderen als ongepast ervaart,  daar altijd een melding van mag en kan maken. Vertrouwenspersoon is  Anton van de Broek.

                ALV  Algemene Ledenvergadering woensdag 18 april 20.00 uur Kantine Arena Korfbal, sportpark Candia.
Eén keer per jaar legt het bestuur verantwoording af aan de leden van Arena. Dat is zo geregeld in de statuten. De leden dragen uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor het beleid van de vereniging. Ook als je het met dat beleid eens bent mag je best op zo’n avond verschijnen.  Ook wordt er deze avond aandacht besteed aan de door jullie allemaal ingevulde enquête.

Deel deze informatie met je vrienden

Related Posts

Arena Atletiek Evenementen Agenda

mei
28
ma
17:30 Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland
Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland
mei 28 @ 17:30 – mei 31 @ 19:30
Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland | Rhenen | Utrecht | Nederland
Informatie op de website van de avondvierdaagse Rhenen  :  http://a4drhenen.nl/ Routes van 5 km en 10 km. Inschrijven van leerlingen van de basisscholen loopt via de scholen. Inschrijven ‘losse’ deelnemers en na-inschrijven kan voor de[...]
jun
2
za
12:30 Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
jun 2 @ 12:30 – 15:30
Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
Op 2 juni 2018 wordt de 14e editie van de Cuneraloop gehouden. Voor de leerlingen van de basisscholen is er de scholierenloop. Voor de lopers vanaf 15 jaar is er een 5 kilometer en 10[...]
jun
7
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
jun 7 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]
jun
23
za
12:00 Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen
Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen
jun 23 @ 12:00
Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen | Rhenen | Utrecht | Nederland
In het kader van het 50 jarig staan van Arena Atletiek wordt er op 23 juni een bootcamp georganiseerd. Dit is bedoeld voor alle leden . Nader informatie over tijdstippen en aanmelden volgt. Zie ook:[...]
jul
5
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
jul 5 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]