Arena Atletiek

Nieuws

Trainersbericht ARENA loop- en wandelgroepen volwassenen februari 2018

Agenda

 •  Baantraining  donderdag  1 februari, 19.00 [email protected] Bongerd Wageningen
 • zaterdag 3 februari BVC Rhenen (Bos Vallei Cross circuit)
  Lopen of helpen en anders komen kijken…
  Kom op de fiets want het wordt er steeds drukker !:
  bvccircuit.nl @ Leemkuil
 • SW op de2e vrijdagochtend van de maand =9 februari, 9.00 uur, @parkeerterreindiagonaal tegenoverde 3 Zussen (Prattenburgh dus)
 • SW op 2e zondagochtend van de maand = 11 feb, 9.00 [email protected] Renkumsbeekdal, P onderaan Wageningseberg richting Renkum direct rechts parkeren. Carpool vanaf Gastland 8.30 uur
 • SW standaard woensdagavond 19.15 uur @Gastland,overige zondagochtenden 9.00 uur @PW III. Deze trainingen duren ongeveer 90 minuten.

                Wijzigingen loopgroepen
De doorstroom groep heeft donderdag 8 februari z’n laatste aparte training.  De meeste deelnemers hebben het niveau om met de gevorderden mee te kunnen lopen.  Die kunnen dus kiezen uit het trainingsaanbod van maandagochtend, maandagavond, woensdag en donderdag.   Maar ook kunnen ze gewoon op dinsdagavond mee met de gevorderden. Omdat we verwachten dat de meeste dit zullen doen (en er op dinsdag geen basisgroep is)  maken we van de dinsdag gevorderden voorlopig een dinsdag interval training… Daar kan dan iedereen mee.
Op donderdag blijft de keuze : gevorderd of basis.
Blijf 2x per week training volgen en loop een keertje zelf of met de groep mee in het weekend. En dat mag (en kan) ook sportief wandelen zijn.

                Zondagse  loopgroep eens per maand vanaf maart op zondag op afwijkende startplaats.
We starten op de tweede zondag van de maand, in maart (!) met een rustige duurloop die ongeveer hetzelfde parcours loopt als de SW groep. We starten dus samen, alleen lopen de hardlopers een uur en de SW-ers anderhalf uur.  Ben je belangstellend laat dan even horen dan kunnen we een App-groepje maken voor last minute wijzigingen.
Eén keer per maand steeds ergens anders!

Beginnerscursus (alvast reclame maken graag)
Donderdag 5 april start er weer een beginnerscursus. 13 weken, kosten € 40,-, maandagavond + donderdag avond met de mogelijkheid om op zondagochtend als aparte groep mee te wandelen.
Motto net als vorige cursus: ‘eerst bewegen, dan pas belasten’. Dus wel vanaf het begin veel bewegen door middel van sportief wandelen en dan iets later in de cursus een verschuiving naar hardlopen. We hadden afgelopen cursus weinig blessures.
Ben je herintreder,  begin dan nu al zelf of met de wandelgroep,  om vaker en meer te gaan bewegen. Het blessure risico neemt erdoor af !

Olympische spelen
Allemaal kijken naar het schaatsen natuurlijk, maar kijk ook eens naar de echte duursporten: de langere afstanden op ski’s.  Ook heuveltje op, heuveltje af.  En als er nou mensen heel enthousiast worden van dat lopen met stokken (poles): Tom is opgeleid om hier training in te geven, niet alleen Nordic Walking, maar ook Nordic Running….’t  Is best wel een moeilijke techniek om extra snelheid uit die stokken te krijgen.

Collecte KWF
Bij de oliebollenloop en bij de nieuwjaarsreceptie heeft de collectebus,  ter nagedachtenis aan  Andries,  € 170,61 opgebracht.

Deel deze informatie met je vrienden

Related Posts

Arena Atletiek Evenementen Agenda

mei
3
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
mei 3 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]
mei
4
vr
22:00 Bevrijdingsloop @ Grebbeberg en Wageingen
Bevrijdingsloop @ Grebbeberg en Wageingen
mei 4 @ 22:00 – mei 5 @ 23:30
Bevrijdingsloop @ Grebbeberg en Wageingen
Voor Arenaleden, familie, vrienden en andere geïnteresseerden ! Verzamelen op de late avond van 4 mei bij de parkeerplaats bij de erebegraafplaats op de Grebbeberg. Gezamenlijk naar Wageningen met auto’s (en voor de liefhebber lopend).[...]
mei
28
ma
17:30 Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland
Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland
mei 28 @ 17:30 – mei 31 @ 19:30
Informatie: [email protected] Routes van 5 km en 10 km. Inschrijven van leerlingen van de basisscholen loopt via de scholen. Inschrijven ‘losse’ deelnemers en na-inschrijven kan voor de start op het parkeerterrein van Het Gastland aan[...]
jun
2
za
hele dag Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
jun 2 hele dag
Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
Op 2 juni 2018 wordt de 14e editie van de Cuneraloop gehouden. Voor de leerlingen van de basisscholen is er de scholierenloop. Voor de lopers vanaf 15 jaar is er een 5 kilometer en 10[...]
jun
7
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
jun 7 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]