Arena Atletiek

Nieuws

Trainersbericht ARENA loop- en wandelgroepen volwassenen januari 2018

Agenda

 • Geen trainingen maandag 1 januari
 • Nieuwjaarsbijeenkomst zaterdag 13 januari , @’t Gastland ! Aanmelden bij [email protected] !
 • SW op de2e vrijdagochtend van de maand = 12 januari , 9.00 uur, @parkeerterrein Kasteel Amerongen, Drostestraat, Amerongen. We hopen deze keer op beter weer!
 • SW op2e zondagochtend van de maand = 14 januari,
  9.00 [email protected] St Helenaheuvel, St Helenaheuvel 2, 3941 EH Doorn.Kaapse bossen wandeling in de herhaling, ca. 2 uur
 • SW standaard woensdagavond 19.15 uur @Gastland,overige zondagochtenden 9.00 uur @PW III. Deze trainingen duren ongeveer 90 minuten.

Loopjes in de buurt : 

 • zaterdag 6 januari 5, 10, 10EM:[email protected] Woudenberg
 • zaterdag 13 januari BVC:bvccircuit.nl @ Ede
 • zaterdag 20 januari5 , 10 maar nu ook 15k: kwintelooyenwinterrun.nl @ Kwintelooyen
 • alvast in de agenda:zaterdag 3 februari BVC : bvccircuit.nl @ Rhenen

                Goede voornemens in 2018
Toch weer meer gaan bewegen zal voor velen op het lijstje goede voornemens staan.  Goede voornemens is doelen stellen, is tijd ervoor reserveren, prioriteiten stellen en is motivatie koesteren. Voor conditietoename zijn er geen “quick fixes”:  het kost tijd en inspanning. En dat blijkt voor velen goed te lukken als het naast nuttig ook gezellig is. Natuurlijk kun je ook voor relatief veel geld eenmalig een clinic volgen. Leuk om kennis te maken, maar om meer en beter te bewegen biedt Arena je deskundige begeleiding op allerlei niveaus en gezelligheid van vaste- en open groepen. En ook als je slechts een training per week in groepsverband kunt volgen,  kun je een van de trainers vragen je te begeleiden met een programma voor je individuele loopjes. Want bewegen doe je twee (liefst drie of meer) keer per week.

                Griep epidemie  (> 51/1000) duurt meestal een week of negen.
Met koorts niet lopen en loop ook niet gedurende evenveel koortsvrijdagen als koortsdagen. (zie vorig trainingsbericht)

                Doorstroomgroep stopt medio februari
De beginners en herintreders  gaan goed vooruit. We gaan ervan uit dat ze in week 7 instromen in een reguliere loopgroep. Dat kan op de donderdagen de basisgroep of de gevorderdengroep zijn; op dinsdag de gevorderdengroep of op maandag de basisgroep of gevorderdengroep.
Natuurlijk kan ook gekozen worden voor ma + wo.
Tussen de diverse gevorderden groepen zijn per dag kleine verschillen in duurvermogen en basistempo. Trainers zullen indien gevraagd adviseren.

Zondagse (zaterdagse) loopgroep eens per maand op een afwijkende locatie ? Wie ?
Met de sportief wandelgroep hebben we een keer per maand een andere startplek om de omgeving wat meer te verkennen (Amerongen, Doorn, Wageningen, Elst, Kwintelooyen, Renswoude,  etc)
Het lijkt erop dat hier bij een aantal hardlopers ook behoefte aan is. Eens per maand op zaterdagochtend 9.00 of op zondag 9.00 elders starten (bijvoorbeeld laatste zaterdag of zondag van de maand).
Er moet dan wel een relevant aantal lopers meegaan want er is voor de trainers extra voorbereiding  voor nodig.
Karakter: rustige duurloop ca. 8,5 a 9 kilometer, groepsgewijs ca. 1 uur+ .
Lijkt op zaterdagochtend 9.00 uur training maar de groep blijft dan wel ongeveer bij elkaar.  Trainer of iemand anders gaat mee als route – aanwijzer. Vertrekken vanaf Gastland veelal om 8.30 als carpool groepje.
Laat eens horen wie er belangstelling heeft en geef dan voorkeur aan: zaterdagochtend (ipv standaard zaterdagochtend) of zondagochtend.

www.arena-atletiek.nl

Deel deze informatie met je vrienden

Related Posts

Arena Atletiek Evenementen Agenda

mei
28
ma
17:30 Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland
Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland
mei 28 @ 17:30 – mei 31 @ 19:30
Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland | Rhenen | Utrecht | Nederland
Informatie op de website van de avondvierdaagse Rhenen  :  http://a4drhenen.nl/ Routes van 5 km en 10 km. Inschrijven van leerlingen van de basisscholen loopt via de scholen. Inschrijven ‘losse’ deelnemers en na-inschrijven kan voor de[...]
jun
2
za
12:30 Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
jun 2 @ 12:30 – 15:30
Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
Op 2 juni 2018 wordt de 14e editie van de Cuneraloop gehouden. Voor de leerlingen van de basisscholen is er de scholierenloop. Voor de lopers vanaf 15 jaar is er een 5 kilometer en 10[...]
jun
7
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
jun 7 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]
jun
23
za
12:00 Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen
Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen
jun 23 @ 12:00
Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen | Rhenen | Utrecht | Nederland
In het kader van het 50 jarig staan van Arena Atletiek wordt er op 23 juni een bootcamp georganiseerd. Dit is bedoeld voor alle leden . Nader informatie over tijdstippen en aanmelden volgt. Zie ook:[...]
jul
5
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
jul 5 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]