Arena Atletiek

Nieuws

Trainersbericht ARENA loop- en wandelgroepen volwassenen juni 2017

Agenda

  • GEEN trainingen op donderdag 1 juni (laatste etappe van de A4D en defilé). Beginners en herintreders lopen wel en starten bij de bosingang Nieuwe Veenendaalseweg)
  • Zaterdag 3 juni Cuneraloop: 5, 10, groepsloop 4×5, zie www.Cuneraloop.nl (Heuvelrug circuit)
  • Donderdag 8 juni aflopen beginners.Zelf toch die 3 km nog een keer testen?  Gewoon meedoen.
  • Vrijwilligers BBQ 16 juni 19.00 uur clubhuis Arena korfbal Candia terrein
  • EXTRA Sportief Wandelen:    2e Pinksterdag 6 juni, 8.30uur vanaf het Gastland, 20 kilometer zie hieronder
  • Sportief Wandelen op de 2e vrijdagochtend van de maand : 9 juni 9.00 uur start bij Boshotel Overberg (de Holle Boom), Dwarsweg 63, 3959 AE Overberg
  • Sportief Wandelen op 2e zondagochtend van de maand: 11 juni 9.00 uur, start Amerongen, parkeerplaats rechts van eerste rotonde(wandeling gedeeltelijk door Amerongse Bovenpolder west (onverhard))
  • SW standaard startplaatsen woensdagavonden Leemkuil,overige zondagochtenden Plantage Willem III

Bevrijdingsloop (terugkijken)
Met 39 deelnemers, inclusief onze burgemeester, een record.  Dat belooft wat voor volgend jaar als de loop in de nacht van vrijdag op zaterdag valt.

 20 km Sportief Wandelen, op 2e Pinksterdag : 8.30 uur start Gastland
Tweede Pinksterdag (maandag 5 juni 2017) beginnen we de dag met een heerlijke wandeling. Deze keer blijven we in Rhenen en we vertrekken vanaf de Sporthal Rhenen om 08:30 uur. Omdat we 20 km gaan lopen kunnen we een gevarieerde route lopen door het bos, langs de Rijn en door de uiterwaarden en weilanden.
Naar verwachting zijn we 4 uur onderweg en dus rond 12:30 weer terug bij Sporthal Rhenen.
Neem iets te drinken mee.  Omdat we de Rijn met het pontje oversteken graag wat los geld in de zak stoppen.
Introducees zijn natuurlijk welkom maar moeten het wel 4 uur kunnen volhouden. De liefhebbers kunnen na terugkomst nog thee/koffie drinken.

Beginners lopen af op donderdag 8 juni, daarna een doorstroomgroep op dinsdag-(!) en donderdag
Omdat de beginnerscursus een di/do agenda had,  loopt het vervolg: de “doorstroomgroep” ook op di/do avond. Deze doorstroomgroep blijft bestaan tot eind augustus.
Bestaande basisgroep blijft ma/do avond lopen
Gevorderden lopen op ma, di, wo en do avond
Op maandagochtend een gemengde groep basis / gevorderden die hoofdzakelijk een intervalachtige training doen.

Volgende beginnerscursus start 5 september
Beginnerscursus hardlopen start 5 september: dinsdag- en donderdagavond 19.15 uur.  Zegt het voort: belangrijkste bron van nieuwe leden is toch nog steeds de  mond tot mond reclame. Er wordt gewerkt aan een andere cursusopzet. Details volgen later.

Starten met SW
Belangstellenden voor sportief wandelen kunnen voorlopig gewoon mee. We begeleiden de nieuwe wandelaars totdat ze (over het algemeen vrij snel al) met de grote groep mee kunnen. Op de woensdag avond en zondag ochtend training loopt er altijd een tweede trainer mee die met een wandelaar wat rustiger aan kan lopen of ook wat minder ver.

Zomerperiode trainingsindeling
Er zijn veel basisgroeplopers en weinig gevorderden. Dat vinden we als trainers niet wenselijk. De overblijvende gevorderden gaan dan steeds zwaarder trainen en dan wordt het “verschil” tussen de groepen alleen nog maar groter.
De basisgroeplopers lopen gemiddeld ook beter dan voorheen. Maar het blijft voor een trainer de moeilijkste groep om training aan te geven. Blijven we allemaal in de basisgroep deelnemen dan zijn de krachtsverschillen zodanig groot dat wachten en teruglopen onvermijdelijk wordt, ondanks de creativiteit van de trainer.
Aarzel dus niet om als loper om op eigen niveau mee te lopen.  Loop niet boven je niveau, maar train ook niet onder je niveau! Kortom loop mee met de gevorderden als je dat kunt.

Vaals Venlo
100K totaal, op zondag 25 juni,  gewoonlijk 6 mannen en 2 vrouwen. Etappes van 11 en 9 k voor de 2 vrouwen en van 10,2 tot 16,6 voor de mannen. Vrouwen die een mannen etappe lopen krijgen 7,5 min bonus. Mannen die een vrouwenetappe lopen 7,5 minuten malus… Er is al een Arena team. Belangstelling voor een tweede team ?

Loop ze !  Lekker in het bos. En kijk tijdens het rekken en strekken maar eens onbeschaamd nauwkeurig naar de benen van je buurman of buurvrouw… zie je een teek of alleen maar gespierde hardloopbenen?

www.arena-atletiek.nl
Vragen, opmerkingen, aanvullingen, tips, of klachten:
mail naar [email protected]

Deel deze informatie met je vrienden

Related Posts

Arena Atletiek Evenementen Agenda

jun
23
za
14:00 Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen
Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen
jun 23 @ 14:00
Bootcamp Arena 50 jaar @ Kwintelooijen | Rhenen | Utrecht | Nederland
  Zie ook: www.arena-atletiek.nl/arena-ziet-abraham-enof-sarah    
jul
5
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
jul 5 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]
aug
2
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
aug 2 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      g.[email protected]
sep
6
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
sep 6 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]
sep
29
za
20:00 Arena 50 jaar feest @ Thijmse berg
Arena 50 jaar feest @ Thijmse berg
sep 29 @ 20:00 – sep 30 @ 00:00
Arena 50 jaar feest @ Thijmse berg | Rhenen | Utrecht | Nederland
Arena viert haar 50 jarig bestaan met een groot feest.op 29 september. Nadere informatie volgt.