Arena Atletiek

Nieuws

Trainersbericht ARENA loop- en wandelgroepen volwassenen maart 2018

Agenda

 • Baantraining  donderdag 1 maart, 19.00 uur  @De Bongerd Wageningen
 • SW op de2e vrijdagochtend van de maand = 9 maart, 9.00 uur,
  @parkeerterrein Candia/ Grebbeberg
 • SW op2e zondagochtend van de maand = 11 maart,  9.00 uur,
  @P Amerongen bij eerste rotonde rechts.
 • SW standaard woensdagavond 19.15 uur @Gastland, overige zondagochtenden 9.00 uur @PW III. Deze trainingen duren ongeveer 90 minuten.

Beginnerscursus: “Eerst bewegen en dan belasten”
Donderdag 5 april start de beginnerscursus. 13 weken, kosten € 40,- (exclusief hesje) , maandagavond 19.15 uur + donderdag avond 19.15 uur, met de mogelijkheid om op zondagochtend 9.00 uur als aparte groep mee te wandelen.
Vanaf het begin veel bewegen, ook door middel van sportief wandelen en dan iets later in de cursus een verschuiving naar hardlopen.
Ben je herintreder,  begin dan nu al zelf of met de wandelgroep,  om vaker en meer te gaan bewegen. Het blessure risico neemt erdoor af !
Inschrijven, informatie vragen kan nu al via een mail naar [email protected].
Geef voorlichting aan anderen:

 • een degelijke cursus die door ervaren trainers gegeven wordt.
 • een gezellige vereniging
 • haalbare doelen (na 13 weken kun je minimaal 30 minuten aaneengesloten hardlopen)
 • veel aandacht voor blessurepreventie
 • veel aandacht voor loophouding, looptechniek en alles dat het lopen makkelijker maakt.
 • kortingbon € 20,- voor aankoop schoenen bij PK Runningshop

Schoenen
In het eerste weekend van april (zondag 1-4)  wordt het weer zomertijd. Begin april zoeken we ook op de avonden de bosgrond weer op. Van te voren is het dan even bewust naar je schoenen bekijken. Misschien valt er weinig aan te zien, omdat je misschien wel heel netjes loopt. Maar  –  ga je van de weg naar het bos, dan hebben je voeten hernieuwd steun nodig.
Hoe lang schoenen meegaan is niet eenvoudig te beantwoorden. Dat hangt af van je gewicht, van de bouw van je voet en van de beweging die je maakt.
Een zwaar persoon, die veel doorzakking in z’n voet heeft en ook nog een beetje met z’n voeten naar buiten loopt zal veel sneller z’n schoenen verslijten dan een licht veertje met een uitstekende voetafwikkeling en rechtuit lopend.

Maar voor ons allemaal geldt: je kunt beter nieuwe schoenen kopen voor dat je van ondergrond wisselt dan na twee weken op de nieuwe ondergrond constateren dat je pijntjes hebt ten gevolge van die beperkte steun.

                Komende dagen nog kou (en sneeuw?)
Op kou kun je je kleden.  Een of enkele laagjes extra.  Hardlopen terwijl het vriest kost wat meer energie. Geen dagen om PR’s te lopen. De trainers zorgen er wel voor dat je niet te lang stilstaat en af koelt.
Je raakt ook bij vrieskou gewoon vocht kwijt. Je drinkt dus niet minder dan anders !
Hardlopen op verse sneeuw gaat prima.
Alleen bij ijs op straat en/of stoep wordt een training afgelast.
Dat is allemaal ook waar voor de Sportief Wandelaars. Opmerkelijk verschil is dat wandelaars gevoeliger zijn voor gladheid dan hardlopers.  Een wandelaar zet z’n hiel iets voor z’n lichaamszwaartepunt en op dat ogenblik is die voet dus kwetsbaar voor een glijpartij.
Probeer het maar eens op een ijsbaan:  wandelen (gaat vanzelf al met kleine pasjes) of dribbelen, ook met kleine pasjes… Het laatste gaat makkelijker.

www.arena-atletiek.nl

Deel deze informatie met je vrienden

Related Posts

Arena Atletiek Evenementen Agenda

mei
3
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
mei 3 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]
mei
4
vr
22:00 Bevrijdingsloop @ Grebbeberg en Wageingen
Bevrijdingsloop @ Grebbeberg en Wageingen
mei 4 @ 22:00 – mei 5 @ 23:30
Bevrijdingsloop @ Grebbeberg en Wageingen
Voor Arenaleden, familie, vrienden en andere geïnteresseerden ! Verzamelen op de late avond van 4 mei bij de parkeerplaats bij de erebegraafplaats op de Grebbeberg. Gezamenlijk naar Wageningen met auto’s (en voor de liefhebber lopend).[...]
mei
28
ma
17:30 Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland
Avondvierdaagse Rhenen @ Sportcentrum 't Gastland
mei 28 @ 17:30 – mei 31 @ 19:30
Informatie: [email protected] Routes van 5 km en 10 km. Inschrijven van leerlingen van de basisscholen loopt via de scholen. Inschrijven ‘losse’ deelnemers en na-inschrijven kan voor de start op het parkeerterrein van Het Gastland aan[...]
jun
2
za
hele dag Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
jun 2 hele dag
Cuneraloop 2018 @ Start en Finish op de Groeneweg nabij Sporthal 't Gastland
Op 2 juni 2018 wordt de 14e editie van de Cuneraloop gehouden. Voor de leerlingen van de basisscholen is er de scholierenloop. Voor de lopers vanaf 15 jaar is er een 5 kilometer en 10[...]
jun
7
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
jun 7 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]