Arena Atletiek

Nieuws

Trainersbericht ARENA loop- en wandelgroepen volwassenen mei 2018

Agenda

 • GEEN TRAININGEN op donderdag 10 mei Hemelvaartsdag(beginners verplaatsen naar woensdag ervoor)
 • GEEN SW Training op eerste Pinksterdag zondag 20 mei
 • GEEN TRAININGEN in de A4D week ma. 28 mei t.m. do 31 mei (beginners-trainingen gaan wel door !)
 • 5 mei 00.00 uur Bevrijdingsvuurloop Wageningen/Rhenen,
  ZIE HIERONDER IN HET BERICHT
 • SW  2e vrijdagochtend =11 mei,  9.00 uur, @ veerhuis Opheusden (tegenover Blauwe kamer)
 • SW  2e zondagochtend =13 mei,  9.00 uur, @ P onderaan Wageningseberg richting Renkum (Arboretum en uiterwaarden wandeling)
 • SW  woensdagavond 19.15 uur start komende maanden @ LEEMKUIL ,  overige zondagochtenden 9.00 uur @PW III. Deze trainingen duren ongeveer 90 minuten.
 • SW EXTRA : 2e Pinksterdag langere wandeling stevig tempo, voor iedereen. Ca. 2 uur, vertrek @P Gastland. (geld mee voor pontje(s))
 • Ameronger Koploop : (koploop.net) 5 en 10 K onderdeel van het heuvelrug circuit.
 • Marikenloop.nl : 27 mei inschrijven tot 16-5 of eerder als er 15.000 deelneemsters zijn.
 • Cuneraloop.nl : 5, 10 K en teamloop is ook onderdeel van het heuvelrug loopcircuit

                Bevrijdingsvuurloop
Een traditie: de bevrijdingsestafetteloop. Startend in Wageningen vanaf 00.00 uur op 5 mei met een heleboel loopgroepen die in estafette naar hun woonplaats lopen. Arena doet daar al jaren aan mee. Maar dan zonder estafette. Daar is de afstand te kort voor. We lopen samen in een heel rustig tempo. Er zijn al een kleine 20 aanmeldingen. Ook onze burgemeester loopt mee.
Neem familieleden, buren en bekenden (als ze hardlopen)  gewoon ook mee. Deelname gratis en dus ook voor niet Arena leden. Aanmelden : [email protected]
Programma:
22.30 verzamelen parkeerplaats monument op de Grebbeberg
22.45 vertrek > Wageningen lopend of per auto
00:15 (ongeveer)  teruglopen met bevrijdingsvuur naar de Grebbeberg

TEKEN
Het wordt warmer, dus : Tekenalarm… Voorlichting zoals ieder jaar.
Je kunt het hele jaar door tegen een teek oplopen, maar ze verplaatsen zich makkelijker met warmte en met een enigszins vochtige ondergrond (ochtenddauw met het zonnetje erop bijvoorbeeld !)
Teken komen in het bos voor maar ook in je eigen tuin. Gastheren zijn ook muizen e.d. En die zitten echt overal.
Spinachtige beestjes die op een bloedmaal uit zijn. Ze boren met hun snuit een gaatje in je lijf en als ze zich eenmaal volgezogen hebben laten ze als dank aan het EINDE van het bloedmaal nog een beetje maaginhoud/speeksel in je lijf achter via diezelfde snuit. En in dat beetje speeksel kan dus die beruchte borrelia bacterie zitten die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Wat weten we van deze beestjes:

 • ze kunnen lopen en eenmaal op je lijf zoeken ze een warm plekje met een dunne huid, want daar is het bloed makkelijker bereikbaar. Let vooral op, onder de randen van je sokken en je korte tight, liezen, knieholten, oksels, achter je oren,in je neus(!!!),etc.
 • zolang ze nog lopen, is er niets aan de hand.
 • tijdens het bloedmaal spuugt het beestje nog niet. Dan ben je dus nog niet besmet, mits je zijn maag tenminste niet plat knijpt. Een bloedmaal kan wel 24 uur duren.
 • Dat boorgaatje in je lijf hoef je niet te voelen. Een teek kan je gevoelloos benaderen.
 • Een “beet” kan, maar hoeft geen,sporen achter te laten. Is de teek klaar met z’n bloedmaal dan laat hij zich vallen en vind je hem niet meer terug.

Verwijder een teek zo spoedig mogelijk. Gebruik voor het verwijderen GEEN alcohol of andere ontsmettingsmiddelen. Knijp hem niet fijn.  De maaginhoud van de teek moet in de teek blijven.
Met een ringvormige vlek, ook pas na een paar dagen, ga je ALTIJD naar de dokter  voor antibiotica.  Een ronde rode vlek: ook naar de dokter en laat het daar beoordelen.  Twijfel je: laat het beoordelen door je huisarts.

                Cuneraloop
Zijn jullie al teams aan het vormen voor de 4x 5 km? Het duurt nog even, maar samen trainen met een gezamenlijk doel geeft extra plezier. Zeg nou niet dat je die dag al vrijwilliger bent.  Tijdens die dag kun je naast je vrijwilligerswerk best wel een half uur (?) gemist worden om een stukje hard te lopen.
www.arena-atletiek.nl

Deel deze informatie met je vrienden

Related Posts

Arena Atletiek Evenementen Agenda

jan
31
do
19:15 Starten met hardlopen/ Sportief ... @ Sporthal 't Gastand
Starten met hardlopen/ Sportief ... @ Sporthal 't Gastand
jan 31 @ 19:15 – 20:15
Gecombineerde beginnersgroep voor Hardlopen Sportief Wandelen. Zie voor alle informatie het document   :    Informatie beginners voorjaar 2018 (trek je niets van de titel aan – de data zijn gewijzigd, de  rest van de info klopt).[...]
feb
2
za
00:00 BVC nr 4 Rhenen @ Leemkuil Rhenen
BVC nr 4 Rhenen @ Leemkuil Rhenen
feb 2 @ 00:00 – 00:00
Vierde (en laatste) loop in het BVC Circuit zie voor alle informatie  : https://www.bvccircuit.nl/bvc/rhenen/
feb
7
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
feb 7 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]
mrt
7
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
mrt 7 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]
apr
4
do
19:00 Baantraining De Bongerd – Wageni...
Baantraining De Bongerd – Wageni...
apr 4 @ 19:00 – 21:00
BAANTRAINING, elke eerste donderdag van de maand Training op de atletiekbaan De Bongerd in Wageningen. Staat open voor alle hardlopers binnen Arena. Nadere info bij Gerard Joosting      [email protected]